IT-chefen som blev Medium & Healer

IT-chefen som blev Medium & Healer

Om bloggen

Här kan du följa hur jag kom att bli medium och healer från att ha varit IT-projektledare och IT-chef. Även hur det är att leva med bägge världarna närvarande, den jordliga som de flesta känner igen och andevärlden som en del upplever som en aning annorlunda. Kanaliseringar från mina guider som har sin hemvist bland stjärnorna. Även följa mitt arbete med den bok jag håller på att skriva om hur jag blev medium och healer. Samt en hel del lärdomar och insikter jag fått och fortfarande får på min livsresa.

Prenumerera gärna på mitt Nyhetsbrev från Seven Stars Center. Då får du senaste nytt från bloggen och min verksamhet.

Till min hemsida www.sevenstars.nu


Sårbarhet

Min vardagSkapad av Elisabeth Edborg 18 dec, 2015 12:02
Här kommer veckans andra inlägg. En liten extra sak att tänka på kanske....

Igår kväll blev jag en av de 18 000 personer som drabbades av ett stort strömavbrott. Jag fick mig då en rejäl tankeställare om hur beroende vi är av elektricitet.

Det blev helt svart inte bara hos mig utan i alla lägenheter i husen runt omkring. Jag var mitt uppe i en uppdatering av min mobiltelefon som också var behov av ström för att orka med uppdateringen. Min iPhone behövde ha 50% batteri för att klara av det och mobilens batteri var på ca 30% när uppdateringen började så jag hade satt den på laddning samtidigt som den skulle uppdateras. Shit vad göra?? Min bärbara dator var fulladdad så mobilen fick kopplas till den och få laddning. Suck, klarade det! Men men vad hände med mitt internet, min Wi-Fi-koppling….den försvann ju självklart när strömmen försvann. OK vad gäller min mobil som är mitt i uppdateringen så säger den att uppdateringen är klar och nu ska det laddas ner ifrån iCloud….. men det går ju inte, finns inget nätverk, Wi-Fi är dött. OK det är bara att ha is i magen och hoppas att allt går vägen när strömmen kommer tillbaka och allt är som vanligt och allt fungerar. Jag håller tummarna…..

Jag märker jag blir rastlös och undrar vad som har hänt. Var kan jag hitta information om det? Jag behöver ut på internet via andra kanaler än min mobil för att försöka hitta information om vad som hänt och hur länge strömavbrottet kan tänkas vara. Jag slår på min iPad och försöker koppla internet via min andra mobil (jag har en mobil för privat bruk och en för jobbet) och märker att det fungerar inte. Ok vad göra? Jag kommer att tänka på att jag har mobil-bredband till min PC och försöker koppla upp det och märker att det inte heller fungerar. Ok allt, precis allt verkar ligga nere och inte fungera.

Kalla det I-landsproblem att inte komma ut på internet men börjar inse hur sårbara vi är med allt beroende av elektricitet. Jag börjar fundera på hur länge strömavbrottet kommer att vara. Det verkar stort. Alla lägenheter är helt svarta, mobilnätet, Tele2, fungerar inte, Wi-Fi via ComHem fungerar inte, inte heller min IP-telefoni för min fasta telefon jag kan alltså inte ringa ut eller bli nådd själv per telefon (med en mamma på 83 år och som behöver hjälp med allt så blir det lite stressande) och mitt mobila bredband via Telia fungerar inte. Självklart inte heller kyl, frys, spis, vattenkokare, lampor etc. Allt är bara dött.

Jag börjar fundera och fantisera om att det kommer ta tid att få tillbaka strömmen. Vad händer då? Jag har vatten, det pumpas fortfarande upp i rören till min lägenhet. Börjar faktiskt fylla på några bunkar med vatten för att ha om strömavbrottet skulle vara LÄNGE och pumparna eller vad det kan vara som förser mig med vatten inte kommer att fungera längre.

Jag fortsätter att fundera i lite apokalyptiska tankar. Tänk om strömavbrottet verkligen varar LÄNGE, LÄNGE. Tänk om mina stearinljus tar slut så jag inte kan få varken ljus eller värme. Inte heller ordna med mat. OK jag får väl ta mig ner till ICA imorgon och handla …. men …. jag kommer på att, visst de har säkert mer stearinljus som jag kan köpa men hur kommer jag in i affären, dörrarna öppnas elektriskt, kassorna fungerar bara med el så hur göra mitt köp av stearinljus? Har jag kontanter att betala med eller behöver jag använda kort och det kommer ju inte att fungera med kortläsare som går på el. Har ICA rutiner för att klara av köp manuellt utan hjälp av kassorna och deras system?

Jag tänker vidare. Om jag nu inte får mobiltäckning och fasta telefonen inte fungerar och jag behöver kontakta kunder imorgon för att kanske ställa in kundbesök. OK inga problem, jag tar T-banan till ett annat område som inte har elavbrott och mobiltäckning som fungerar….. men hallå… T-banan fungerar den i mitt område?

Ja, vad fantasin kan dra iväg med en. Hur långt som helst. Strömmen kom tillbaka efter ca 1 timme. Mobilens uppdatering fortsatte som om inget hade hänt. Måste erkänna jag är imponerad av Apple och iPhone kapacitet att leverera. Mobiler, Wi-Fi, TV, telefoner, kyl, frys och allt annat började självklart fungera som vanligt. Det piper till i min mobil och ett sms kommer från elbolaget om att ”Ett strömavbott har inträffat som berör din anläggning. Felsökning pågår.” Ett sms jag inte kunde få då även mobilnätet låg nere under själva strömavbrottet. Lite senare på kvällen kommer ytterligare ett sms från elbolaget att strömavbrottet berodde på ett materialfel. Jag läser senare via en tidnings-app (självklart!) att det brunnit i ett ställverk i närheten av där jag bor.


När allt börjar fungera igen glömmer jag med ens alla apokalyptiska tankar men även det skrämmer och blir en tankeställare. Hur lätt är det inte att vänja sig med allt som vi har och beroendet av elektricitet. Kanske det behöver vara så och vi har ju kapacitet att rätta till när det blir något fel med strömavbrott som följd men ändå……. Vad gör vi om det en dag inte skulle finnas ström överhuvudtaget av en eller annan orsak? Vi alla som är så vana vid att allt bara ska fungera!!!!

Några tankar skrivna igår kväll under ett strömavbrott. Skrivna på en bärbar dator med batteridrift. 2 timmar och 34 minuter kvar av batterikapaciteten…….






  • Kommentarer(2)//elisabethedborg.sevenstars.nu/#post24