IT-chefen som blev Medium & Healer

IT-chefen som blev Medium & Healer

Om bloggen

Här kan du följa hur jag kom att bli medium och healer från att ha varit IT-projektledare och IT-chef. Även hur det är att leva med bägge världarna närvarande, den jordliga som de flesta känner igen och andevärlden som en del upplever som en aning annorlunda. Kanaliseringar från mina guider som har sin hemvist bland stjärnorna. Även följa mitt arbete med den bok jag håller på att skriva om hur jag blev medium och healer. Samt en hel del lärdomar och insikter jag fått och fortfarande får på min livsresa.

Prenumerera gärna på mitt Nyhetsbrev från Seven Stars Center. Då får du senaste nytt från bloggen och min verksamhet.

Till min hemsida www.sevenstars.nu


Vårt "batteri" och vår "motor"

KanaliseringarSkapad av Elisabeth Edborg 24 feb, 2017 11:31

Så då var det vinter igen..... snö, slask, is och blåsigt ..... som jag och en vän sa igår när vi suckade lite över det.... februari är ju faktiskt en vintermånad, det är bara att gilla läget! ........ MEN snart är det mars och då blir det lite varmare, tö, snödroppar och krokus, det ser jag fram emot.

Så till dagens ämne.... "Vårt batteri och vår motor". Vad menar jag med de tro?

Jag får åter gå tillbaka till en Liven mellan liven-regression jag tidigare gjort. Till en sådan regression har jag möjlighet att ta med mig ett antal frågor, fem stycken enligt riktlinjerna för regressionen. Jag brukar ha skrivit ner alla frågor jag kommer på i min mobil vartefter de dyker upp. När jag sedan är på väg till sessionen får jag banta ner det till ca fem. Det roliga och intressanta är att jag ändå oftast får svar på ALLA frågorna från mina guider när jag är i "livet mellan liven". Med andra, våra guider lyssnar ständigt på oss. Jag skulle nästan vilja säga att de ibland har bättre koll på oss än vad vi själva har smiley Till just den här sessionen som var i augusti förra året hade jag bl a med mig frågan "Vad består vi av?" Vi pratar om ego, själ, högre jag, energikroppar, auran, sinnet mm. Jag har haft svårt att få ihop det hela och allt som många pratade om kände jag inte riktigt igen och kunde placera utifrån mig själv

De här var de svar jag fick, med det vill jag inte säga att det är det enda som gäller och är det enda rätta men det här var just den information jag fick på min fråga. Mina guider har sedan varit på mig att jag ska prida detta vidare vilket jag har gjort så här långt som en del i mina utbildningar och kurser men också nu senast på ett föredrag, "AW med andevärlden - tema Andliga guider och Själens resa" jag höll i förra veckan ihop med Tine Kromm Henrie, min regressionsterapeut och vän. Nu är det din tur du som följer min blogg.

Jag har försökt att göra en bild utifrån hur mina guider visade mig informationen. Jag är definitivt ingen tecknare men som jag sa till en vän, min amatörmässigt ritade bild är i alla fall "unik" smileyNär vi är i andevärlden är vi ihopkopplade som i ett stort energinätverk, som ett moln. När det är dags att gå ner till jorden och reinkarnera så lösgör vi oss från energimolnet och börjar bilda ett litet eget moln som sedan går över och formar sig mer som en kropp ser ut, även om det inte finns händer, fötter, fingrar och tår.

Det bildas även energifunktioner för syn, hörsel, känsle, lukt och smak och det är det vi kallar Sinnet. Ihop sedan med våra fysiska organ ögon, öron, huden, näsan och tungan/munnen får vi våra fem sinnen att fungera.

Den energikropp du har bildad fylls sedan med en stadgande energi och den integreras även med den fysiska kroppen. Den stadgande energin fyller ut tomrummet mellan våra organ och celler, inom cellerna och inom våra molekyler. Utan den stadgande energin kan du inte stå upp. Vi tror och medicinen säger att vi får kraft att stå utifrån våra muskler och vårt skelett och det får vi ju självklart men utan den stadgande energi har du inte kraften att stå upp med muskler och skelettet. Den stadgande energi, vi kan nu kalla den Qi, är också som ett batteri. Därifrån får du energi under hela din livstid. Vartefter du lever ditt liv och tiden går förbrukar du energin och till slut så tar den slut och då är det meningen och tid för dig att "gå hem" tillbaka till andevärlden.

Under tiden du lever har du möjlighet att fylla på energin genom meditation, yoga, jogging, mindfulness-övningar - ja allt som gör att du hamnar och är i ett "meditativt tillstånd", det viktigaste är att du stillar dina tankar och bara är i nuet. Även sömn är viktigt och kan fylla på den stadgande energin Qi. Vad du dock ska vara medvetna om är att det är ytterst lite som du kan fylla på varje gång du utövar och är i ett "meditativt tillstånd". Du kan jämföra det med att om du gör av med 1 liter energi så kan du via en natts sömn fylla på ungefär 1-2 dl ungefär lika mycket efter en 30 minuters promenad/jogging. Förstå därför hur viktigt det är för oss med återhämtning och att vara i ett "meditativt tillstånd" så ofta vi kan, att "bara vara".

Sedan fick jag också information om att vi har som en "motor" bak i nacken (bakhuvudet). Vi tror ju alla att vi styrs via vår hjärna och på sätt och vis så gör vi det men vad guiderna sa var att hjärnan egentligen "bara" är en dator med en lagringsdisk. Det som styr vår hjärna och är vår "motor" är lillhjärnan, hypofysen, tallkottkörteln, hjärnbarken, hjärnhinnorna och ryggmärgen. Det pågår absolut processer och aktiviteter i vår hjärna precis som i en dator men dessa processer och aktiviteter sätts igång och hålls igång via enzymer och hormoner från våra körtlar hypofysen, tallkottkörteln och en hel del andra. En del av dom tillhörande det jag och andevärlden kallar "vår motor". Det är även den vägen via "motorn" vi har kontakt med andevärlden. Många pratar ju om att Tallkottkörteln är vår koppling till andevärlden och jag är benägen att hålla med om det utifrån den information jag har fått ifrån andevärlden.

När jag fick den här informationen tyckte jag den var kontroversiell att gå ut med till andra människor och mina guider var på mig hela tiden om att jag skulle göra det. Skulle jag, "lilla jag" (så kände jag mig) gå ut med den informationen? Ni behöver komma ihåg eller kanske få veta att jag kommer ifrån en medicinsk, vetenskaplig värld från början. Efter gymnasiet utbildade jag mig till läkarsekreterare och under den utbildningen fick jag lära mig om kroppens anatomi, fysiologi och sjukdomstilstånd. Jag har ju sedan också jobbat inom IT-världen i ca 30 år. Att då få den här energibeskrivningen på hur vi fungerar kändes som sagt kontroversiell för mig även om jag nu har levt ihop med andevärlden under ett antal år.

Andevärlden (mina guider) är ju dock snillrika. Mina guider pekade med hela handen på en kurs i Kraniosakral terapi jag skulle gå en kurs hos bröderna Jörgen och Christer Tranberg. Jag visste då att den kursen var fullbokad men på något sätt löste det sig och jag fick en plats. Andevärlden dom kan dom! :) Jörgen är utbildad alternativ läkare i USA med medicinsk kunskap och har stor kontakt med forskningsvärlden och är som ett vandrande lexikon vad gäller forskningsresultat. Christer är utbildad osteopat. Du kan läsa mer om bröderna längst ner i inlägget. På kursen fick jag bl a lära mig att våra molekyler i vår kropp består till 99% av tomrum och i det tomrummet har man mätt upp frekvensvågor. Superintressant tycker jag! Här fick jag bekräftelse från forskning och vetenskap om det jag fått till mig från mina guider, det finns en energi som finns överallt i våra kroppar. De lärde ju också ut om Kraniosakral terapi och där kom förklaringen på det jag kallar "hjälmen", se bilden. Hjälmen var hjärnhinnorna och ryggmärgen. Det jag hade fått en bild av (se min amatörmässiga bild) hade Jörgen och Christer en mer vetenskaplig medicinsk bild av men jag kunde definitivt känna igen och se likheter mellan våra bilder.

De berättade också om ämnet DMT och att det är kopplat och bildas i Tallkottkörteln. DMT pratas det ju om inom vår andliga värld som ett ämne som hjälper oss få kontakt med andevärld. Här fick jag plötsligt höra av erkända "medicinare" och förankrade i vetenskap och forskning att DMT och Tallkottkörtlen hörde ihop. Även det superintressant! Jag fick så att säga lite mer "vetenskaplig kött på benen" till min information jag fått ifrån andevärlden. Jag kanske säga påpeka att Jörgen och Christer inte pratade om kontakt med andevärlden utifrån Tallkottkörlten och DMT, det är bara mina egna slutledningar utifrån informationen från andevärlden och den jag fick av Jörgen och Christer.

Jag tror detta får räcka för idag av information. Har du frågor, synpunkter, kommentarer om detta så hör gärna av dig via en kommentar i bloggen eller via mitt facebookinlägg där jag annonserar Veckan blogginlägg.

Nästa vecka återkommer jag med det som återstår från veckans bild dvs Energiblockeringar "egot" och hur de påverkar oss och vad vi kan göra för att lösa upp dessa. Senare kommer jag också ta upp den information jag fått om hur vi, vår själ, är kopplade till kroppen och lite annat som har med oss som energivarelser att göra. Mycket spännande information jag fått senaste tiden, tycker i alla fall jag :-)

Trevlig helg!Lite information om bröderna Transberg, hämtat från deras hemsida www.tranbergs.se

Jörgen Tranberg
Jörgen har en Naturopathic Doctor (N.D.) examen från USA i komplementära behandlingsdiscipliner, och har utforskat tankekraftens biokemiska effekter och neuropsykologins outforskade kraft. Han har varit verksam som terapeut i 30 år. Sedan mitten av 80-talet har han arbetat med komplementära behandlingsmetoder så som kiropraktik, akupunktur och näringslära, och flyttade i början av 90-talet till USA för vidareutbildning. I många år arbetade Jörgen som naturläkare, och var delägare i olika multidisciplinära praktiker i Kalifornien, USA.

Christer Tranberg
Har arbetat med komplemäntära behandlingsdicipliner sedan 1991. Utbildad osteopat vid Skandinaviska Osteopatskolan högskolan, 1994-1998 samt har en treårig grundmedicinsk utbildning genom Uppsala universitetet, biomedicinskcenter (BMC) 1994-1997. Efter att ha erlagt examen inom osteopatisk medicin och drivit egen praktik i Göteborg i många år åkte Christer från och till till San Francisco,(1998) USA för att arbeta med osteopatisk medicin med sin bror Jörgen.  • Kommentarer(1)//elisabethedborg.sevenstars.nu/#post65