IT-chefen som blev Medium & Healer

IT-chefen som blev Medium & Healer

Om bloggen

Här kan du följa hur jag kom att bli medium och healer från att ha varit IT-projektledare och IT-chef. Även hur det är att leva med bägge världarna närvarande, den jordliga som de flesta känner igen och andevärlden som en del upplever som en aning annorlunda. Kanaliseringar från mina guider som har sin hemvist bland stjärnorna. Även följa mitt arbete med den bok jag håller på att skriva om hur jag blev medium och healer. Samt en hel del lärdomar och insikter jag fått och fortfarande får på min livsresa.

Prenumerera gärna på mitt Nyhetsbrev från Seven Stars Center. Då får du senaste nytt från bloggen och min verksamhet.

Till min hemsida www.sevenstars.nu


Till vara tag tillvaron och dig själv

Min vardagSkapad av Elisabeth Edborg 12 maj, 2017 15:02
Hej igen!

Det är ett tag sedan jag senast bloggade. Jag har haft semester och varit bortrest. Min ambition var att jag skulle blogga på flyget fredagen jag åkte och även förra fredagen när jag var på plats men - NEJ! När väl semestern började var det som om mina krafter tog slut. Nu skulle det finnas tid för "att ha semester".

För mig var min semester välbehövlig. Jag var ganska så trött när jag tillsammans med en nära vän och kollega åkte iväg till Lanzarote. Det var en kombinerad semester och jobb resa. Vi skulle få återhämtning men också titta på om förutsättningarna fanns för att ordna någon typ av retreat-resa till "mitt paradis". Ett ganska så lugnt ställe på Lanzarotes sydostkust och egentligen inget märkvärdigt ställe alls men där har jag hittat "mitt andra hem" och energierna är härligt höga och lugna.Tiden innan min semester blev hektiskt och senaste blogginlägget skrevs i all hast. Under semestern har jag haft tid att landa och att inse att min vardag behöver ändras. Från att stressa omkring till att få ett mer normalt tempo i tillvaron. Det är inte alltid så lätt. Jag upplever jag har tusen och en saker att göra vilket många med mig också upplever att de har. Sedan kan jag ju ställa mig frågan om allt jag gör verkligen behöver bli gjort av mig eller kan göras av någon annan eller till och med "behöver det bli gjort nu eller kanske inte alls?".

Under semestern läste jag (lyssnade jag på) Fredrik Eklunds bok "Sälj". En mycket inspirerande bok måste jag säga. Jag har inte lyssnat klart men det finns en hel del redan nu för mig att ta till mig. Bland annat skriver han om vikten att ta hand om sig själv för att det är en del i ens varumärke och faktiskt att se det som en del av sitt jobb. Det vi visar upp av oss och utstrålar påverkar hur andra människor ser på oss. Mår vi bra gör vi också bättre ifrån oss på jobbet och i alla andra sammanhang. Det finns det forskning på.Fredriks bok har fått mig att verkligen börja ta tag i detta att ändra mina vanor (ovanor). Något jag tänkt på länge men inte riktigt kommit igång med. Han har en intressant prioritering som jag tror många av oss kan ta till oss och som skulle vara bra för var och en av oss. Hans prioritering är: Sova, Äta, Träna och Jobba. Detta gör han för att må bra och kunna sälja mer. Även om jag inte säljer i hans klass och förmodligen inte du heller så är det tänkvärda ord och prioriteringar som jag tror vi alla kan ta till oss och ha nytta av. Jag ska i alla fall börja göra förändringar i min tillvaro utifrån det.

Om jag tittar på Fredriks prioriteringar och översätter dem till min situation ser jag detta.

Idag kommer mitt JOBB framför allt annat (undantaget min mamma). Jag kan avslöja att ibland händer det att jag går direkt ifrån sängen, i nattlinne och morgonrock, och sätter mig fram för datorn. "Jag ska bara, göra det....". Det där "bara" brukar bli mycket mer än bara det jag från början hade tänkt och helt plötsligt har halva dagen gått. Det är kanske inte det bästa sättet att börja dagen på. Ett mönster som definitivt behöver ändras. Prioriteringen Sova, Äta, Träna och Jobba behöver bli mer min verklighet.

Angående SOVA har jag under en längre tid haft en förmåga att somna i soffan och vakna mitt i natten för att ta mig till min säng. Något som har stört nattsömnen och gjort att jag vaknat trött på morgonen och även sovit längre än vad jag tycker har varit bra. Några timmar extra av dagen har försvunnit bort pga sömn. Jag har nu sedan semestern, slutat att över huvud taget sätta mig i soffan när jag kommit hem sent efter att jag har hållit kurs (ca 22.45-tiden). Jag går nu raka vägen in till sängen. Tar med mig min iPad för att ev titta på något TV-program men hitintills har det inte blivit av. När jag väl hamnat i sängen slappnar min kropp av och jag känner hur trött den och jag är och så har det blivit att jag släcker för att sova istället. Det har inneburit att jag sovit mina 6-8 timmar i min säng något som jag så väl behöver. Äntligen en vana som är bruten!


Vad gäller ÄTA för min del så äter jag nog ganska så sunt men tiderna när jag ätit har blivit konstiga. Jag jobbar ju oregelbundet med mycket jobb eftermiddagar och kvällar samt helger. Jag sover lite längre än de flesta då jag jobbar sent om kvällarna (oavsett om sömn-ovanan nu är bruten). Det gör att jag har upplevt det varit svårt att ha "bra" mattider. Jag kan inte säga jag har lyckats bryta det mönstret ännu men det står på agendan. Jag kan luta mig lite mot det som Fredrik skriver "Ta inte och ändra på alla saker samtidigt. Börja med en sak och lägg sedan till ytterligare en när den första har börjat sätta sig som en ny vana." Jag jobbar med prio 1 just nu - SOVA :-)TRÄNA. Ja det är verkligen något jag måste ta tag i. Jag har ett träningskort som jag inte har använt på länge. Dags att börja kombinera mina "nästan-varje-dag-promenader" med att även styrketräna. Gymmet ligger 3 minuter ifrån mig, så vad väntar jag på....????JOBBET. För mig innebär det kanske att prioritera ner jobbet lite grann. Som egen företagare är det inte så lätt. Det är verkligen tusen och en saker att göra men vad semestern har lärt mig är att jobbet går inte under om jag inte gör allt NU. Jag har varit borta i ca 14 dagar och inte gick jobbet omkull. Så jag får lära mig att släppa taget och att ha tillit till att mitt jobb flyter på även om jag inte är där eller fokuserar på det varje minut och sekund. Sedan älskar jag ju mitt jobb och vill lägga mycket tid på det. Med ovanor som ändras till bra vanor kommer jag med säkerhet få mer ork, kraft, lust och tid att ägna åt jobbet än vad jag har idag.


Hur prioriterar du SOVA, ÄTA, TRÄNA, JOBBA ????
För dig som är nyfiken ang vår research för en retreat-resa....

Vi har hittat några ingångar vad gäller boende och även aktiviteter som vi kan nysta vidare i här hemifrån. Stället vi bodde på nu var väldigt bra till vettigt pris. Vi var också och fick massage av, jag vill nästan säga, världens bästa massös. Efter hennes "The 90 Minute Holistic Stress Buster" (djupgående massage, indiansk huvudmassage, reflexology (fotmassage)) var både jag och min vän och kollega i himmelen och totalt avslappnade. Massösen håller också på med diverse fitness-aktiviteter och ska återkomma med "a special package" till oss. Det ska bli intressant att se vad vi eventuellt kan göra ihop med henne. Självklart har vi även tänkt att det ska finnas tid för sol, bad, utflykter, trevlig samvaro och god mat och dryck.Så du som är intresserad. Du får gärna berätta vad just DU skulle vilja göra på en retreat-resa till Lanzarote våren 2018. Skriv en kommentar i blogginlägget eller maila till mig på adressen elisabeth.edborg@sevenstars.nu.

Det kan vara må-bra aktiviteter men också mer av andlig karaktär utifrån min huvudsakliga verksamhet. Du har möjligheten att föreslå det som skulle göra att du vill följa med!

Alla förslag välkomnas!
  • Kommentarer(0)//elisabethedborg.sevenstars.nu/#post72