IT-chefen som blev Medium & Healer

IT-chefen som blev Medium & Healer

Om bloggen

Här kan du följa hur jag kom att bli medium och healer från att ha varit IT-projektledare och IT-chef. Även hur det är att leva med bägge världarna närvarande, den jordliga som de flesta känner igen och andevärlden som en del upplever som en aning annorlunda. Kanaliseringar från mina guider som har sin hemvist bland stjärnorna. Även följa mitt arbete med den bok jag håller på att skriva om hur jag blev medium och healer. Samt en hel del lärdomar och insikter jag fått och fortfarande får på min livsresa.

Prenumerera gärna på mitt Nyhetsbrev från Seven Stars Center. Då får du senaste nytt från bloggen och min verksamhet.

Till min hemsida www.sevenstars.nu


Att förändra sig själv

Min vardagSkapad av Elisabeth Edborg 26 maj, 2017 10:17

Det har nu gått två veckor sedan jag bloggade och jag har fortsatt mitt förändringsarbete med mig själv. Jag har fortfarande Fredrik Eklunds mantra/prioritering SOVA, ÄTA, TRÄNA, JOBBA som riktmärke.

Jag märker som många med mig att det är inte alltid är så lätt att förändra sig själv. Det blir lite av två steg fram och ett tillbaka.


SOVANDET har blivit bättre men jag somnar fortfarande då och då i soffan och någonstans mitt i natten kliver jag över till min säng. Det känns ju mindre bra att jag inte helt kan bryta min mindre bra vana men jag gläds ändå åt de kvällar jag går och lägger mig i min säng i vettig tid. Jag väljer att fokusera på det som är positivt. Förändring tar tid .....

ÄTANDET är inte så mycket att orda om. Jag har inte lagt ner någon prioritet på det utan de andra områdena har varit mer i fokus.

TRÄNA En liten förändring har skett. Förutom mina "nästan-varje-dag-promenader" så har jag börjat med Fredriks "Dirty Dozen" program. Det är styrketräning i hemmamiljö. Övningar som går att göra hemma. Sit-ups, armhävningar, utfall, knäböj och några till. 12 upprepningar av varje och det ska göras en gång per dag. Startade här om dagen. Nu gäller det att fortsätta. Trots träningsvärk.

JOBBET Här har det hänt en hel del. Jag har ju tidigare haft stort fokus på mitt jobb och minimal tid för mig själv och mitt hem. Nu prioriterar jag mig själv först innan jag börjar jobba. Jag jobbar oftast eftermiddagar och kvällar så det finns möjlighet att göra detta. Hade jag ett jobb som började kl 8 på morgonen hade det självklart varit svårare. Jag har även bortprioriterat annat till fördel för mitt hem. Här pågår nu förändringsprojekt jag tänkt göra så länge. Nya byråer har precis kommit på plats mitt sovrum och nya gardiner är inhandlade för att fräscha upp mitt vardagsrum och arbetsrum.


Självklart jobbar jag också med att ta emot kunder för vägledningar, hålla mina kurser/utbildningar och i söndags höll jag även en storseans med information från guider. Så det är ju inte det att jag inte jobbar men jag ger mig själv och mitt hem egen tid vilket jag har varit dålig på att göra tidigare.


Det som slår mig i allt detta med att förändras är hur lätt det är att det slår över och kanske t o m blir lite för mycket av det nya. Ett resultat var att jag inte fick tid över att blogga förra veckan. Jag satt hos frissan och blev ompysslad istället och träffade sedan vänner för att njuta av solen, värmen och trevligt sällskap i sommarstockholm.

Jag kommer på mig själv med att tänka på vad jag brukar säga till mina kunder när de behöver göra förändringar i sina beteenden. Oftast handlar det om att de behöver ta mer egen plats och att säga ifrån. Jag brukar då precis säga det jag själv upplever nu att det är möjligt att pendeln slår över och det nya beteendet får större plats än vad det egentligen skulle ha. Det är dock inte fel utan en naturlig reaktion enligt mig. Är man inte van vid ett visst beteende så är det lätt hänt att man överdriver det till en början. Det är nog ett sätt att få fatt i det nya beteendet och få det att fastna. Bättre det än att inte börja förändras alls, tycker jag. Så småningom kommer pendeln ändå slå tillbaka och så hittar man sin balans i det nya.

Förändringar är inte alltid lätt men kommer man bara igång så känns det oftast väldigt bra. Jag upplever jag har fått en helt ny energi nu när jag har valt att prioritera mig och göra alla de förändringarna i mitt hem som jag så länge haft på min göra-lista. Även alldagliga saker som boka tid hos tandläkaren, slänga grovsopor som legat i mitt förråd länge och en massa andra saker som inte blev gjorda tidigare för jag lät jobbet ta för stor plats (lätt hänt som egen företagare) har nu blivit gjorda och gett mig energi istället för att ta energi. Jag är så mycket piggare och gladare nu när jag omprioriterat.

Så har DU omprioriteringar som behöver göras i ditt liv? Kanske ett antal "surdegar" som du aldrig får gjorda och som tar energi ifrån dig? Gör dig trött och att du känner dig "dålig" för att du inte tar dig i kragen och gör dem? Om du har det, är mitt råd, starta ditt förändringsprojekt! DU kommer få så mycket ny härlig energi av det och bli så mycket gladare! Lycka till!

Trevlig helg!

  • Kommentarer(2)//elisabethedborg.sevenstars.nu/#post73